Helgeland museum har innført nye smittevernrutiner som følge av Koronaviruset, men satser på mange nye og gamle besøkende, særlig fra Norge i år. I tillegg til den flotte museumsbutikken vises to andre utstillinger i de tidligere lagerrommene på Bergh-brygga.
 
Myrvang utstillingen er en ekte kulturskatt fra Leirfjord. Kornelius Nilsen Myrvang (f. 1869) og sønnen Leif Myrvang (f. 1901) fra Ulvang i Leirfjord ble begge kjent som dyktige fotografer. Fotosamlingen etter disse to består for en stor del av bilder fra Leirfjord, men også fra resten av Helgeland. I denne flotte samlingen er det både bilder fra hverdagsliv og fra store begivenheter som barnedåp, bryllup og begravelser. Myrvangutstillingen er i år utvidet med gamle fotoapparat og flere digitale bilder fra den imponerende samlingen.
 
På Bergh-brygga kan du også se Havørn-utstillingen med flotte bilder av frilansfotograf Hans Petter Sørensen fra Nesna. Her vil du også kunne måle deg mot vingespennet til en ekte – men utstoppet – havørn.
 
Muséet skal holde åpent frem til 16. august. Onsdag-søndag, kl. 11.00-15.00. Inngang: 50,- for voksne, gratis for barn.

 

Jorun På Bergh-brygga

Jorun Vrålstad ved Helgeland Museum holder på med siste finpussen slik at muséet er klar til å ta i mot gjester i sommer.

 

redigert ørn.jpg

Havørn utstillingen.

 

IMG_1474.jpg

 

IMG_1480.jpg

Butikkmuseum med interiøret fra 1900 og varer som ble, og kunne blitt, solgt i butikken fra ca. 1940 til 1985.