Preparering av skiløyper

Leirfjord IL ski kjører løyper med scooter i starten av sesongen. Leirfjord kommune preparerer løypene med tråkkemaskin når det er tilstrekkelig med snø. Det er behov for mer snø for å sette klassisk spor enn slette løyper for skøyting. Løypene prepareres med tråkkemaskin på dagtid mandag, onsdag og fredag av et firma som har avtale med Leirfjord kommune. Løypene prepareres også i helgen av frivillige fra Leirfjord Idrettslag, hvis det er behov for det. Helligdager, vær og løypeforhold vil kunne gi endring i hvilke dager som kjøres. 

På Skisporet.no finner du oppdatert løypeinformasjon på nett. Her ser du hvor tråkkemaskinen befinner seg og når løypene sist ble preparert. 

På Facebook finner du gruppen Skiløyper i Leirfjord. Her kan du finne informasjon fra de frivillige om løypekjøring med scooter på alle skiløypene i Leirfjord. Her kan du også dele informasjon om løypeforhold og lignende med andre brukere av skiløypene. Hvis det blir store avvik fra planlagt løypekjøring med tråkkemaskin vil dette også annonseres her.

 

Beskrivelse av løypene

Lysløype Tovåsen: Leirfjord idrettslag har en 3,6 km lang lysløype på Tovåsen. Løypa er godt egnet for både barnefamilier og supermosjonister. 

Turløype i Randalen: Familievennlig skiløype i slakt terreng. Total løypelengde T/R er ca. 9 km. Det er flere populære rasteplasser underveis, blant annet to store grustak og ved Hubuåsen som ligger nesten innerst i løypa. Det er ca. 2 km fra parkeringsplassen til første grustak.

Se bilder av løypetraséene under artikkelen.

 

Parkering

Det er en stor parkeringsplass på Tovåsen, rett ved lysløypa. Vipps gjerne noen kroner til Leirfjord Idrettslag på nr. 126929. Pengene går til drift av skiløypene på Tovåsen og på Leland.

Veibeskrivelse til Tovåsen