Allemannsretten

Allemannsretten gir oss fantastiske muligheter til å oppleve og å bruke naturen rundt oss. Og dette har vi full rett til, så lenge vi tar hensyn til grunneier, hverandre, planter og dyr. Her kan du lese mere om Allemannsretten.
 

Statlig sikrede friluftsområder

Statlig sikrede friluftslivsområder er områder som det offentlige har skaffet seg rådighet over ved kjøp eller avtale om bruksrett. Staten har bidratt til at disse områdene har blitt sikret for allmennhetens bruk etter at kommuner eller interkommunale friluftsråd har søkt om dette. Leirfjord kommune har to statlig sikrede friluftsområder, Det er foreløpig ikke foretatt noen tilrettelegging av områdene.
 

Badeplasser

Leirfjord kommune har mange små, lokale badeplasser i elv, sjø og vann. Disse har lite tilrettelegging og men stor verdi for dem som kjenner til den fine kulpen eller vika. Hvis du flytter til Leirfjord, eller kommer hit som gjest er det lureste å spørre noen i nabolaget om hvor det er fint å bade.
 
Noen aktuelle badeplasser er Storbruhørn (Meisfjord), Hellesvika (Sundøya) og Levangsvågen, Velsvågen (Ytre Levang), Kvalnes (Sundøy), Storvatnet, Forslandsdalvassdraget, Bardalselva og Leirosen.
Her kan du se Trond Nilsen sin sommerslager Sommer og sol i Storbruhørn
 
For dem som ønsker en mere tilrettelagt badeplass anbefales også Botn Havsbad i Sandnessjøen.
 

Sandnessjøen og Omegn Turistforening

Sandnessjøen og Omegn Turistforening ble stiftet i 1927 og omfatter kommunene Alstahaug, Dønna, Herøy, Leirfjord og Træna. Området består av 1000-vis av øyer, holmer og fjell. Turistforeningens største turistmål er De Syv Søstre, Dønnamannen og Træna. Om sommeren arrangerer de guidede turer og vedlikeholder over 100km løypenett.