Første grustaket i Randalen

Randalen og Tovåsen

Skisesongen i Leirfjord har vært tungstartet i vinter. Lange perioder med mildvær, vind og mye regn har gjort det vanskelig å kunne tilby preparerte skiløyper i desember og januar.

Tråkkemaskinen kan ikke brukes før det er en viss mengde snø i løypene. Når det heller ikke er frost i bakken blir det ekstra krevende. Været kan vi ikke styre, men nå har vi håp om kaldere vær og mere snø fremover.

 
Informasjon om løypekjøring i perioden januar-april 2020
Leirfjord kommune og Leirfjord Idrettslag samarbeider om å tilby gode skiløyper for befolkningen i Leirfjord og nabokommunene. Selve løypekjøringen gjøres på ukedagene av et firma som har avtale med Leirfjord kommune, og i helgene av frivillige fra Leirfjord Idrettslag. Under normale forhold skal løypene kjøres opp på formiddager tirsdag, torsdag og fredag + lørdag eller søndag. Vær og løypeforhold vil kunne gi endring i hvilke dager som kjøres.
 
Skisporet.no finner du oppdatert løypeinformasjon på nett. Her kan du se når løypene sist ble preparerte. En GPS viser når tråkkemaskinen har vært i løypene. Du kan også se lysløypen i Tovåsen via Arne Bjørnvold sitt Webkamera. Webkamera Tovåsen
  
Leirfjord kommune og Leirfjord Idrettslag bruker mye ressurser på tilrettelegging av skiløyper i kommunen. Vi ønsker at flest mulig skal være fysisk aktive, få gode naturopplevelser og ha det gøy på ski sammen med andre. Det må allikevel poengteres at vi kan ikke kontrollere været og vi kommer ikke til å stille med nypreparerte løyper hver dag hele uken.
 
Parkeringsbetalingen finansierer deler av Leirfjord Idrettslag sitt arbeid i Randalen og Tovåsen, og bidrar til gode skiopplevelser for publikum. Vi ber derfor om at alle som har mulighet til det, betaler for parkeringen. 20 kr per gang eller 300 kr for et helt år. Beløpet kan betales på Vipps til 126929.
 
Vi håper at dere vil kose dere på tur i Randalen og Tovåsen. Vis hensyn til hverandre og forlat rasteplassene slik dere selv ønsker å finne dem. Vi ber også om at 30-sonen gjennom gårdstunet rett før parkeringsplassen respekteres.
 
Ved spørsmål kan Leirfjord kommune kontaktes på telefon 750 74000 eller e-post post@leirfjord.kommune.no
 
 
Generell informasjon om Tovåsen og Randalen
 
Randalen er en familievennlig skiløype i slakt terreng som prepareres med løypemaskin når vær og føreforhold tillater det. Total løypelengde T/R er ca. 9 km. Familier stopper gjerne i et av de to grustakene som er populære rasteplasser. Det er ca. 2 km fra parkeringsplassen til første grustak.
 
 
Tovåsen er ei 3,6 km lang preparert lysløype, godt egnet for både mosjonister og til trening.
 
 
Tips en venn  Skriv ut
Web levert av CustomPublish AS