Generell informasjon om løypekjøring i Randalen og Tovåsen

Leirfjord IL ski kjører løyper med scooter istarten av sesongen. Det blir kjørt med tråkkemaskin når det er forhold for dette. Det kreves betydelig større snømengder i Randalen enn i lysløypa for å kunne kjøre løyper med tråkkemaskinen. Lysløypa har et slettere og fastere underlag. Det  er også behov for mere snø for å sette klassisk spor enn slette løyper for skøyting.

Informasjon om scooterkjøring finner du på Skiløyper i Leirfjord på facebook. 

 
Leirfjord kommune og Leirfjord Idrettslag samarbeider om å tilby gode skiløyper for befolkningen i Leirfjord og nabokommunene.
Selve løypekjøringen gjøres på ukedagene av et firma som har avtale med Leirfjord kommune, og i helgene av frivillige fra Leirfjord Idrettslag. Ved gode forhold kjøres løypene opp på dagtid mandag, onsdag og fredag + formiddag lørdag eller søndag. Vær og løypeforhold vil kunne gi endring i hvilke dager som kjøres.
 
Skisporet.no finner du oppdatert løypeinformasjon på nett. Her ser du  hvor tråkkemaskinen befinner seg og når løypene sist ble preparert. Du kan også se lysløypen i Tovåsen via Arne Bjørnvold sitt Webkamera. Webkamera Tovåsen Det er også mange som deler informasjon om skiløyper og andre forhold på facebook: skiløyper i Leirfjord.
  
Leirfjord kommune og Leirfjord Idrettslag bruker mye ressurser på tilrettelegging av skiløyper i kommunen. Vi ønsker at flest mulig skal være fysisk aktive, få gode naturopplevelser og ha det gøy på ski sammen med andre. Det må allikevel poengteres at vi kan ikke kontrollere været og vi kommer ikke til å stille med nypreparerte løyper hver dag hele uken.
 
Parkeringsbetalingen finansierer deler av Leirfjord Idrettslag sitt arbeid i Randalen og Tovåsen, og bidrar til gode skiopplevelser for publikum. Vi ber derfor om at alle som har mulighet til det, betaler for parkeringen. 20 kr per gang eller 300 kr for et helt år. Beløpet kan betales på Vipps til 126929.
 
Kos dere på tur i Randalen og Tovåsen. Vis hensyn, hold avstand til andre enn dine nærmeste og forlat rasteplassene slik dere selv ønsker å finne dem. Vi ber også om at 30-sonen gjennom gårdstunet rett før parkeringsplassen respekteres. 
 
Ved spørsmål kan Leirfjord kommune kontaktes på telefon 750 74000 eller e-post post@leirfjord.kommune.no
 
 
Generell informasjon om Tovåsen og Randalen
 
Randalen er en familievennlig skiløype i slakt terreng som prepareres med løypemaskin når vær og føreforhold tillater det. Total løypelengde T/R er ca. 9 km. Familier stopper gjerne i et av de to grustakene som er populære rasteplasser. Det er ca. 2 km fra parkeringsplassen til første grustak.
 
 
Tovåsen er ei 3,6 km lang preparert lysløype, godt egnet for både mosjonister og til trening.
 
 

Slik finner du frem:

Finne frem_parkering Tovåsen.png