Første grustaket i Randalen

Randalen og Tovåsen

Skisesongen i Leirfjord ble sparket i gang med et skikkelig snøfall og et godt gjennomført kretsrenn på Tovåsen 13. januar 2019. Nå prepareres det spor med løypemaskin både i skiløype Randalen og lysløype Tovåsen.

 

Informasjon om løypekjøring i perioden januar-april 2019

Leirfjord kommune og Leirfjord Idrettslag samarbeider om å tilby gode skiløyper for befolkningen i Leirfjord og nabokommunene. Selve løypekjøringen gjøres av et firma som har avtale med Leirfjord kommune. Under normale forhold skal løypene kjøres opp på formiddag mandager, onsdager og fredager. Vær og løypeforhold vil kunne gi endring i hvilke dager som kjøres.
 
På sikt ønsker vi å få på plass et system der brukerne kan finne oppdatert løypeinformasjon på nett (sendt fra en GPS i tråkkemaskina). Inntil videre vil noe løypeinformasjon bli delt på facebooksiden Skiløyper i Leirfjord.
 
Leirfjord kommune og Leirfjord Idrettslag har gjennom 2018 jobbet for å få på plass avtaler med grunneiere for å sikre skiløypene for fremtiden. Takket være positive grunneiere vil vi kunne ha glede av dette flotte skiområdet i mange år fremover. For å lage minst mulig ulempe for grunneierne vil det bli noen traséendringer de første 300 meterne av løypetraseen.
 
Leirfjord kommune bruker mye ressurser på tilrettelegging av skiløyper i kommunen. Vi ønsker at flest mulig skal være fysisk aktive, få gode naturopplevelser og ha det gøy på ski sammen med andre. Det må allikevel poengteres at vi har ingen ambisjon om å kunne stille med nypreparerte konkurranseløyper hver dag hele uken.
 
Leirfjord idrettslag bruker mye tid og ressurser på skianlegget i Randalen og Tovåsen. Parkeringsbetalingen finansierer deler av dette arbeidet og bidrar til gode skiopplevelser for publikum. Vi ber derfor om at alle som har mulighet til det, betaler for parkeringen. 20 kr per gang eller 300 kr for et helt år. Beløpet kan betales på Vipps til 126929.
 
Vi håper at dere vil kose dere på tur i Randalen og Tovåsen. Vis hensyn til hverandre og forlat rasteplassene slik dere selv ønsker å finne dem. Vi ber også om at 30-sonen gjennom gårdstunet rett før parkeringsplassen respekteres.
 
Ved spørsmål kan Leirfjord kommune kontaktes på telefon 750 74000 eller e-post postmottak@leirfjord.kommune.no

 

 

Generell informasjon om Tovåsen og Randalen

 
Randalen er en familievennlig skiløype i slakt terreng som prepareres med løypemaskin når vær og føreforhold tillater det. Total løypelengde T/R er ca. 9 km. Familier stopper gjerne i et av de to grustakene som er populære rasteplasser. Det er ca. 2 km fra parkeringsplassen til første grustak.
 
 
Tovåsen er ei 3,6 km lang preparert lysløype, godt egnet for både mosjonister og til trening.
 

 

Tips en venn  Skriv ut
Web levert av CustomPublish AS