Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Om bosetting av ukrainske flyktninger

Leirfjord kommune er bedt om å bosette 56 ukrainske flyktninger av Integrerings- og mangfolds direktoratet (IMDi). Myndighetene planlegger at de ukrainske flyktningene skal bosettes på vanlig måte, slik som øvrige flyktninger.

Leirfjord kommune har lang tradisjon for å ta i mot flyktninger og det foreligger politisk vedtak om bosetting av 70 flyktninger i år. Leirfjord kommune vil nå legge planer for å kunne bosette det antall flyktninger vi er bedt om.

Vi vet at det kommer flyktninger fra Ukraina utenom mottaksapparatet. For flyktningene som kommer er det viktig å registrere seg hos politiet ettersom det utløser den hjelpen de skal ha, og vi ber folk som tar imot flyktninger om å hjelpe dem med å bli registrert hvis de ikke er det.

Informasjon til og om ukrainske flyktninger
Det er lagt lenker til de ulike nasjonale sidene slik at informasjon skal være lett tilgjenglig.

Alle flyktninger som ankommer kommunen på egenhånd, må henvende seg ved Rana politistasjon eller Brønnøysund politistasjon for registrering og informasjon.

De som allerede er kommet privat til Leirfjord kommune og ønsker bosetting, kan gjøre det via dette skjemaet. Skjemaet finnes på norsk og engelsk.

Bruk av private boliger
Mange har allerede tatt kontakt for å tilby utleie av boliger. Dette er informasjon vi tar med oss i arbeidet som pågår. De som ønsker å tilby bolig til flyktninger kan sende informasjon om dette til post@leirfjord.kommune.no

Har du spørsmål?

Dersom det er noe du likevel har spørsmål om, ta kontakt med kommunens flyktningetjeneste:

Anne Britt Breivik 41207109 / anne.britt.breivik@leirfjord.kommune.no

Publisert | Oppdatert 30. januar 2023