Kongeskipet kommer til Leland Kai

Kongeparet kommer til Leland Kai tirsdag 6. juni kl. 10.30 med Kongeskipet Norge. Følg gjerne Kongeskipet på vei inn til og fra Leirfjord. Det vil dessverre ikke være anledning til å legge til eller gå ut fra Leland kai mens arrangementet pågår. Småbåthavna vil være stengt mellom kl. 09.00 og ca. 12.30.

Kongeskipets ferd kan du følge her.

 

Program

Det vil være en kort mottakelse på Leland Kai kl. 10.30. Deretter går ferden til idrettsplassen der det blir folkefest med ulike kulturelle innslag.

Kongeparet reiser videre med Kongeskipet ca. kl. 12, men folkefesten fortsetter på Idrettsplassen frem til ca. 13.30. Her kan du oppleve:

Drilloppvisning ved HMK Garde
Presentasjon av Arven
Kunstutstilling med barn og ungdom
Mattradisjoner og smaksprøver

 Detaljert program for arrangementet finner du her!

 

Info om adkomst og parkering

Vi oppfordrer alle til å møte opp i god tid. Publikum som ønsker å se Kongeparet når de går i land på Leland Kai, må møte opp ved Leland Kai senest kl. 10.15. Det vil ikke være mulig å kjøre helt ned til kaia. 

Publikum som ønsker å delta på folkefesten på idrettsplassen må møte opp på idrettsplassen senest kl. 10.25. Vi ber alle som har mulighet til det, om å gå eller sykle. Det blir en stor sykkelparkering på den gamle grusbanen på idrettsplassen. For dem som har lengre kjørevei kan buss eller samkjøring være en mulighet, eller kanskje du kan avtale parkering hos noen du kjenner. Bussruter finner du her.

Det kan bli knapt med parkeringsplasser, særlig siden det pågår mye anleggsarbeid på Leland i dette tidsrommet. Her kan du se kart over mulige parkeringsplasser i sentrum av Leland. Parkering for biler kun på grønne områder. Det er viktig at ingen parkerer langs veiene og dermed skaper nedsatt fremkommelighet for akuttkjøretøy og andre. 

 

Tilrettelegging for publikum

Arrangementet foregår utendørs, så det er viktig at publikum kler seg etter været. Det er i hovedsak ikke sitteplasser.

På idrettsplassen vil det være et eget publikumsområde for personer som kommer i rullestol, eller har behov for andre typer tilrettelegginger. Det er kun noen få parkeringsplasser ved idrettsplassen for personer med funksjonsnedsttelser. Ta kontakt for spørsmål rundt dette. 

Det vil være noen sperregjerder og restriksjoner knyttet til hvor en kan bevege seg under Kongeparets besøk. Leirfjord kommune vil stille med vestkledde vakter som rettleder og informerer underveis i arrangementet.