Den 1. desember åpnet vi en satellitt til BUA Alstahaug her i Leirfjord.
Dette er resultat av et samarbeid mellom Lars Lauritzen i BUA Alstahaug, tidligere frivilligkoordinator Martin Strand og Anne Britt Breivik på biblioteket. BUA vil holde åpent i bibliotekets åpningstid. Her vil du kunne låne alt av utstyr som du finner på www.bua.io - under BUA Alstahaug. Registrer deg gjerne på nettsiden hjemme, snakk med dine barn om dette og kom på besøk! Utstyret som er tilgjengelig på nettsiden kan du finne på BUA i Alstahaug og i Leirfjord. Vi kan ikke skille på hvordan utstyr som er hvor, men kom gjerne innom for å sjekke hva vi har, eller spør om vi kan skaffe utstyret til Leirfjord.
 
BUA er et gratistilbud til alle som har en adresse i Norge, så du kan også sjekke ut tilbudet om du er på besøk her i kommunen. Siden vi har samarbeid med Alstahaug kan du selv bestemme om du vil levere inn lånt utstyr i Leirfjord eller i Sandnessjøen. Utstyr lånt i Sandnessjøen kan du også levere inn her i Leirfjord. Vi ønsker å være attraktiv. Om du ønsker å låne noe vi ikke har, si fra så kan vi undersøke om det er mulig å skaffe det.
 
Som hovedregel er utstyret lånt for en uke, men om det ikke er stor etterspørsel er det godt mulig å låne samme utstyr videre med en gang. 
 
BUA i Leirfjord er plassert på biblioteket på Leland. Noe står inne, men mye av utstyret står i hengeren på utsiden. Nettopp hengeren gjør tilbudet i Leirfjord unikt. Det åpner for muligheter til å flytte på BUA. Har du eller ditt nærmiljø ønske om besøk av BUA-hengeren må du si fra. På sikt er det meningen at vi skal kunne være tilgjengelig på enkelte arrangementer.