Batterijakten er en morsom, miljøvennlig og lærerik konkurranse, som både skaper engasjement og samhold i klasserommet. Siden Batterijakten startet i 2013, har ivrige batterijegere samlet inn over 686 tonn batterier, og vi håper at årets fjerdeklassinger kan gjøre en vel så god innsats for miljøet!

Påmelding og mer informasjon på batterijakten.no.

Miljøagentene arrangerer Batterijakten for tiende gang fra 14. mars til 3. april 2022! Tidligere Newton-programleder og NRK Unormal-personligheten Stian Sandø og miljøagenten Iben er med på laget, og skal inspirere og motivere batterijegerne der ute til å sette ny rekord. Vi gleder oss til å sette i gang med vårens store skoleaksjon for miljøet!
 

I Batterijakten skal elevene samle inn brukte batterier, og sørge for at de gjenvinnes i stedet for at de havner i søpla, eller enda verre – i naturen. Underveis i konkurransen vil det presenteres et nytt tema hver uke, med tilhørende spennende oppdrag elevene kan løse underveis. Disse temaene er gjenvinning, fornybar energi og miljøvennlige oppfinnelser.

Klassen som kommer på førsteplass får hele 20.000 kroner, som vi oppfordrer til å bruke på miljøformål/å bygge samhold i klassen. Hver uke premierer vi kreativitet og engasjement gjennom en bildekonkurranse på nettsiden. Alle kan vinne bildekonkurransen, uavhengig av antall batterier klassen har samlet inn. I tillegg kåres det en fylkesvinner i hvert fylke, hvor man også kan vinne pengepremier til klassen. Les mer om premiene på regler og premier.

Undervisningsmateriell: Relevant og oppdatert undervisningsopplegg er tilgjengelig på nettsiden allerede nå og kan brukes fritt. Undervisningsopplegget oppfyller kompetansemål i naturfag, samfunnsfag og matte, slik at det er enkelt å bruke Batterijakten inn i undervisningen. Alle som deltar, får diplom og de beste batterijegerne vinner pengepremier som kommer hele klassen til gode!

I 2021 samlet fjerdeklassene inn vanvittige over 120 tonn batterier! Vi gleder oss til å se hvor mye årets batterijegere klarer å samle inn!

Det er selvfølgelig gratis å være med på Batterijakten. Konkurransen gir elevene muligheten til å lære mer om gjenvinning og hvordan vi kan bli flinkere til å ta vare på jordens ressurser.

Miljøagentene er barnas miljøvernorganisasjon. Vi vil skape et varig og løsningsorientert engasjement for natur og miljøvern hos barn på̊ deres egne premisser. Vi arbeider for å gi barn troen på seg selv og framtiden, og på at det nytter å gjøre noe. I Batterijakten samarbeider vi med Clas Ohlson, Batteriretur og batteriprodusenten VARTA.


Miljøvennlig hilsen

Miljøagentene
Tlf: 969 01 820
E-post: batterijakten@miljoagentene.no