Snømengdene som har kommet gjennom vinteren og de siste dagers snøfall, har ført til at både linjer og trafopunkt har kommet veldig nær bakken flere steder på Helgeland.  Hold derfor god avstand til strømnettet.

Påsken nærmer seg og selv om mange ikke kan dra på hytta på grunn av Korona pandemien, så vil nok mange dra ut på skiturer. Det er derfor svært viktig for Helgeland Kraft Nett å varsle om at det er livsfarlig å være nær eller berøre linjer eller trafopunkt.

– Informer barn og unge spesielt om faren ved å være i nærheten av slike anlegg. Kraftledningene må overhodet ikke berøres, verken med hender eller skistaver, sier Frode Dorp, Kundeansvarlig Nettsaker.

– Det er livsfarlig å være nær eller berøre kraftledninger eller vegetasjon som er i kontakt med ledningene, slår han fast.

Det har kommet store snømengder på spesielt indre strøk av Helgeland. Bildene er tatt de siste dagene i Dunderlandsdalen, og viser hvor nært bakken linjer og trafopunkt har kommet på enkelte plasser. Dette gjør situasjonen farlig for de som er ute å ferdes i skog og mark, hvis man ikke er oppmerksom.

Helgeland Kraft Nett AS